Meny
Hem
Om Oss
Styrelse
Kriterier
Stadgar
Kulinarisk resa karta
Medlemsföretag
Hallands matgille
Kontakt
Årsmöte 28 mars 2023
Kallelse
Dagordning
Verksamhetsberättelse
Årsredovisning
Kriterier
REGLER & KRITERIER
Kriterier för livsmedelsproducerande företag att vara medlem i Signerat Halland:
Företaget ska stå för kvalitet och tillföra mervärde till föreningen.
Företaget ska ha sitt säte i Halland samt i huvudsak producera och/eller förädla livsmedel i Halland.
Företaget ska verka för att höja profilen på Halländsk mat och vara en god ambassadör med en tydlig Halländsk identitet.
Företaget ska visa ett aktivt intresse i Signerat Halland.
Företaget ska följa lagar, förordningar och god affärsmanna sed, samt följa allmänt vedertagna moraliska och etiska principer.
Kriterier för användandet av varumärket Signerat Halland:
Företaget skall vara fullvärdig medlem i Signerat Halland och ha betalt den årliga medlemsavgiften.
Företaget använder den grafiska manual som vi tagit fram.
Det är fritt för medlemmen att använda loggan eller ej på sina produkter.
Varumärket får användas på:
Råvaror som är producerade eller odlade i Halland.
Varor som är förädlade i Halland. I möjligaste mån ska huvudråvaran vara halländsk eller svensk.
Bedömning huruvida varan uppfyller kraven, ska göras utifrån konsumentperspektiv och avgörs i tveksamma fall av styrelsen.